Om oss

Om oss 

AWD Tjenestehund AS ble etablert i 2015 av Isabell Befring Njøten og Raymond Njøten. Vi har over ti års erfaring med hund, og fire års erfaring med spesialsøk. I motsetning til andre som driver med spesialsøk, er hundene våre godkjent på kun én lukt. Dette øker treffsikkerheten på markeringene hundene gjør, vi vet nøyaktig hva de markerer på. Dette sikrer mer pålitelige og nøyaktige markeringer fra våre hunder. Godkjenningene våre bedømmes av erfarne instruktører fra blant annet Politiet og Forsvaret.

AWD Tjenestehund AS godkjenner ikke sine egne hunder, men bruker eksterne dommere for godkjenning. Vi har god kontakt med tidligere hundeførere i politiet som driver med nark, bombe, sæd og liksøk. Vi ønsker at kundene våre skal være trygge på kvaliteten vi leverer.

AWD Tjenestehund AS sitt mål er å være størst innen private hundetjenester i Norge. Vi ønsker å kunne tilby en god operativ tjeneste, samt utdanne gode ekvipasjer som kan representere AWD Tjenestehund AS. Alle våre hunder må gjennom krevende kurs, opplæring og godkjenning.

Under godkjenningen blir det lagt ut forskjellige forstyrrelser for hundene, som de må komme rundt. Godkjenningen foregår på steder som er ukjente for hunden og hundefører, og med forskjellige typer miljø. Hundene må re-godkjennes årlig for å bekrefte at hunden fremdeles kan gå i tjeneste.

AWD Tjenestehund AS kan levere tjenester i store deler av landet, og har hovedkontor i Bergen.

Vi har begynt å kjøre kurs og utdanning i Stavanger etter stor etterspørsel. Vi er det eneste privat eide firmaet som har fått tillatelse fra justisdepartementet å begynne med godkjenning av bombehunder..

isabell-befringIsabell Befring Njøten

Daglig leder & instruktør
Godkjent ekvipasje på søk etter kadaver og Veggedyr

Isabell Befring har erfaring som hundefører i Forsvaret. Hun har også vært aktiv som hjelpetrener i Norges Blindeforbund og har selv trent hunder i Norske Redningshunder. Hun har drevet med hund i snart 9 år, og er instruktør på spesialsøkskurs (mondul 2) sammen med Raymond Njøten.

Isabell har en godkjent Malinois ved navn Jojo. Jojo er 4 år gammel, og søker på kadaver av rotter og mus. Jojo har tatt sin 2 re godkjenning. Hun har også en Working Springer Spaniel ved navn Sniff, som er godkjent på veggedyr. Sniff har også tatt sin første re godkjenning.

raymond-njotenRaymond Njøten

Operativ leder & instruktør
Godkjent ekvipasje på søk etter kadaver, søk etter veggedyr og bombe/sprengstoff søk.

Raymond Njøten har vært aktiv i Norske Redningshunder, jobbet med hunder med atferdsproblemer og  vekterhund i 4 år. Raymond har vært aktiv med hund i snart 23 år. Raymond er instruktør på spesialsøkskurs (mondul 2) sammen med Isabell Befring. Han har stadig nye ideer om treningsmetoder og utstyr, og de har laget alt av utstyr selv.

Raymond har en godkjent hund på kadaver ved navn Mica, Toller, 8 år og en Working Springer Spaniel ved navn Chilli som er godkjent på veggedyr. Han har også en working springer ved navn Alfie som er godkjent bombehund, sertifisert i England.

 Våre samarbeispartnere

  • Gjensidige
  • If
  • KLP
  • Bergen Takseringsselskap

Kontakt oss

Har du en vond lukt i huset? Eller kanskje du ønsker å delta på kurs for operativ godkjenning? Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

Raymond Njøten
Operativ leder
Telefon: 950 54 144

Isabell Befring
Daglig leder
Telefon: 984 64 673